top of page

III Всеукраїнська історико - краєзнавча конференція учнівської молоді “Державотворчі процеси в Украї

З 25 по 27 березня 2018 року учні-пошуковці ДПТНЗ «Покровського ЦППРК» Фоменок Алісія, Лозицький Олег та Славінська Аліна разом з їх наставником, викладачем історії Дерій З.В. мали нагоду представляти Дніпропетровську область на III Всеукраїнській історико - краєзнавчій конференції учнівської молоді “Державотворчі процеси в Україні через віки XXI століття ”, яка проходила у м. Черкаси.

Учасників конференції вітали Рондзістон Тарас Іванович – член Ради з питань національної єдності при Президентові України, директор міжнародної благодійної установи “Центр національного відродження”, Неділько С.В. директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та представники Черкаської обласної адміністрації. Офіційно були представлені делегації від 17 областей України.

Учні відвідували різноманітні секційні засідання. Керівниками секцій являлися кандидати історичних наук, доценти Черкаського Національного Університету.

Творчі роботи переможців заочного Всеукраїнського конкурсу були розподілені за секціями: - державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів;

- історичні постаті в процесі державотворення на українських землях;

- культура, як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу;

- історико – краєзнавчі, природно - туристські об’єкти України, пов'язані з подіями державотворення та історичними постаттями.

Приємно відзначити, що учні центру показали високий рівень своїх знань.

Цікавими та змістовними для учнівської молоді були екскурсії до Черкаського обласного краєзнавчого музею, літературно-меморіального музею І. С. Нечуя-Левицького, Корсунь-Шевченківського музею.

За результатами роботи конференції скринька навчального закладу поповнилася грамотами Українського Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та збірниками тез пошуково-дослідницьких робіт III Всеукраїнської історико - краєзнавчої конференції учнівської молоді “Державотворчі процеси в Україні: через віки у XXI століття”, до якого увійшли і три роботи учнів нашого центру.

Користуючись нагодою, хочемо подякувати департаменту освіти області, центру профтехосвіти та адміністрації нашого навчального закладу за надану можливість відвідати та взяти участь у III Всеукраїнській історико - краєзнавчій конференції учнівської молоді.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page