top of page

Декада робітничих професій

З 11 по 20 квітня 2018 року в Покровському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів пройшла декада професій металургійної та гірничо - добувної галузей.

11 квітня була проведена лінійка до відкриття декади, на якій заступник директора з НВР Туліна В.М. проінформувала учнів 1 та 2 курсів за професіями «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник» та «Електрогазозварник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» про план проведення заходів професійної декади.

Викладачі та майстри центру розповіли присутнім про сьогодення та перспективи розвитку професій «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування», «Електрогазозварник», «Стропальник» та запросили учнів взяти активну участь в заходах декади.

Протягом дня на всіх перервах учні центру переглядали відеофільми та електронні презентації про професії електрослюсар та електрогазозварник, про проходження виробничої практики з цих професій на підприємствах міста та передові виробничі технології.

12 квітня була проведена виставка - конкурс стіннівок та плакатів з професій, перемогу на якій за найоригінальніший плакат одержали учні групи першого курсу №732 Волошин Нікіта та Горничкін Михайло.

У п’ятницю 13 квітня викладачем Лозицькою І.І. був проведений урок - гра з предмету «Обладнання та технологія зварювальних робіт» на тему « Газове зварювання». Учні групи першого курсу №733 змагалися між собою за звання «Кращий знавець технології зварювання».16 квітня в бібліотеці пройшов захід присвячений декаді, на якому викладач історії Дерій З.В. та бібліотекар Лупачова Т.І. ознайомили учнів з історією створення та розвитку Покровського (Орджонікідзевського) гірничо – збагачувального комбінату та наголосили, що саме ПАТ «ПГЗК» є головним замовником робітничих кадрів нашого навчального закладу і дуже багато наших учнів проходять практику та працюють на цьому підприємстві.

Дерій З.В. розповіла про трудові династії ПАТ «ПГЗК», представники яких є випускниками нашого центру.

Під час декади робітничих професій металургійної та гірничодобувної галузей в бібліотеці центру проводилася виставка навчальної літератури, довідників, кращих дипломних робіт, методичних розробок з професій.

Бібліотекар Лупачова Т.І. ознайомила учнів з книжковою виставкою «Моя професія – моя гордість!». А викладач спецтехнології Висоцька А.А. поділилася досвідом своєї роботи, представивши власні довідники з професії «Електрослюсар», методичні розробки та рекомендації, кращі дипломні роботи учнів.

Виставку зразків технічної і прикладної творчості учнів, творчих дипломних робіт було проведено в Покровському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів 18 квітня.

Свою творчу дипломну роботу - діючий макет баштового крану продемонстрували учні 3 курсу групи №532 за професією «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник» Буряк Роман та Синовєрський Вячеслав.

Розбірна гойдалка – робота учнів групи №713

19 квітня в межах професійної декади викладачем Висоцькою А.А. було проведено професійний турнір з електротехніки між учнями першого курсу групи №732(електрослюсарі) та групи№733(електрогазозварники).

Дві команди – «Гірник» та «Зварник» демонстрували свої знання з теми «Трансформатори», змагаючись в різноманітних конкурсах:

  • знайди пару,

  • знайди помилки,

  • вірю-не-вірю,

  • ти – мені, я – тобі,

  • розв’язування ребусів, кросвордів, задач.

Болільниками та суддями були учні груп, викладачі та майстри виробничого навчання центру.

Перемогу з рахунком 15 - 8 отримала команда «Гірник», очолювана учнем Волошиним Нікітою.

Підсумок проведення декади робітничих професій металургійної та гірничодобувної галузей було зроблено на робочій лінійці для учнів та на засіданні методичної комісії для педпрацівників в п’ятницю 20 квітня. Головний результат проведення декади – це підвищення зацікавленості учнів своєю майбутньою професією.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page