top of page

Історія жива!

22 вересня 2019 року, з нагоди відзначення Дня партизанської слави, юні волонтери ДПТНЗ «Покровський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» разом з викладачами Сергієнко В.Д. та Дерій З.В. мали нагоду пройти бойовими дорогами партизан.

Екскурс розпочався з пам’ятної стели партизанам в с. Рудник, де молодь центру зустріла колишній працівник культури та міського історико – краєзнавчого музею ім. Занудька Жежеріна Т.І. Вона розповіла про зародження на Руднику в 1942 році партизанського руху. Квітами та хвилиною мовчання юні волонтери вшанували пам'ять загиблих героїв.

Історичний екскурс було продовжено біля пам’ятної стели в с. Олександрівка.

Біля Братського меморіалу в с. Шолохове вшанували пам’ять партизанам нашого краю – комісару партизанського загону Кухніту Леоніду і начальнику штабу партизанського загону Андрію Бородаю .

Запрошений гість, син начальника штабу партизанського загону Бородай Л.А., розповів юним волонтерам спогади про свого батька.

Також, до молоді центру мали нагоду звернутися зі спогадами кореспондент нашого міста Шевченко Т.Є. та Костенко Н.Г., дочка почесного громадянина Ліпатова Г. О.

Біля всіх меморіалів юні волонтери читали вірші, вшановували пам’ять загиблих партизан хвилиною мовчання.

Бойовий шлях Базавлуцьких плавнів закінчився Токівським водоспадом.

Під кінець цікавої екскурсії на юних волонтерів чекала чарівна уха.

Волонтерський рух нашого центру щиро дякує за незабутню подорож славними шляхами партизан Базавлуцьких плавнів адміністрацію центру і особисто директора Дяченко Н.В. та профспілковий комітет навчального закладу за допомогу в організації поїздки.. Незабутні враження надовго залишаться в пам’яті молоді центру.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page