top of page

До мови доторкнімось серцем

Уже традиційно в перші тижні листопада в нашому навчальному закладі проходить Тиждень української писемності та мови. Але на відміну від попередніх років частина заходів проводились у новому форматі - онлайн. Розпочався Тиждень 9 листопада, у день, коли наша країна святкує День української писемності і мови та вшановує пам’ять преподобного Нестора Літописця. У цей день здобувачі освіти гр. 036, 936 «Кухар» доєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності.

Також цього дня учні І – ІІІ курсу взяли участь у І етапі ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У фоє навчального закладу для здобувачів освіти оформлено стенд з інформацією про запровадження свята Дня української писемності та мови, відомостями про фундатора Міжнародного конкурсу з української мови мецената Петра Яцика.

9 та 10 листопада учні змагалися у конкурсі на кращого знавця висловів про мову «Слово до слова», виголошуючи їх на відео. Участь у конкурсі дала можливість усім ще раз усвідомити, що найбільше й найдорожче багатство кожного народу – це його мова.

Протягом тижня здобувачі освіти і педагоги навчального закладу із задоволенням долучилися до селфі-акції «Вишиванка», одягнувши вишиванки на знак єдності та підтримки одне одного у цей складний для кожного українця час. Для кожного із учасників це дійство створило унікальний, потужний позитивний нАстрій і настрІй продемонструвати відчуття себе справжніми українцями та налаштування на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Усі охочі учасники освітнього процесу мали можливість узяти участь у мовному патрулі «Операція «Антисуржик»».

11 та 12 листопада для здобувачів освіти І, ІІІ курсу на платформі Zoom було проведено майстер-класи:

«Говоримо українською правильно»

та «Українські вареники»

Створено відеоролики «Краса рідного слова» й «Селфі –акція «Вишиванка» в ДПТНЗ «ПЦППРК»» та розміщено в соціальних мережах, зокрема на фейсбуці.

Тиждень української писемності та мови завершено. На переможців конкурсів чекають нагороди. А участь здобувачів освіти у проведених заходах спонукали їх до постійного осмисленого мовного самовдосконалення, збудили їх патріотичні почуття, адже ставлення до рідної мови є свідченням національної свідомості і рівня культури народу, його цивілізованості.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page